З України до Бельгії. 8 плюсів проживання у Бельгії. Допомога українцям. Корисні контакти та посилання від ТОВ Світ сучасних перевезень

від | Чер 17, 2022 | Без рубрики | 3 коментарі

ТОВ Світ комфортних перевезень регулярно здійснюються пасажирські перевезення з України до Бельгії.

Тому ми вирішили познайомити Вас з особливостями проживання в цій країні, а також, враховуючи нинішню ситуацію в нашій країні, поділитися з Вами корисними контактами, які сподіваємося допоможуть українцям, що потребують допомоги. Про особливості проживання в Німечинні та Нідерландах ми писали раніше.

Але спочатку коротенько про Бельгію. Бельгія це країна, розташована в Західній Європі. Бельгія межує з такими країнами: Франція, НімеччинаЛюксембургНідерланди

Бельгія займає площу 30,510 квадратних кілометрів. Чисельність населення 10,403,000 осіб та щільність населення 340.97 осіб на км2. Мови якими говорять у Бельгії це нідерландська, французька та німецька. Бельгія має ВВП на рівні 507,400,000,000$. ВВП на душу населення 48774 $. Валюта, що використовується в Бельгії – Євро.

Загалом життя іноземців у Бельгії достатньо комфортне і привабливе. Зумовлено це тим, що на відміну від багатьох європейських держав, до мігрантів ставляться дуже терпляче. Також тут демократичні ціни як для Європи, можна здобути гідну освіту, а також добре розвинена економіка. Ще тут добре працює сфера соціальної допомоги і багатьом верствам населення передбачена та чи інша допомога.

Пасажирські перевезення з України до Бельгії  | Бронювання місць в комфортних мікроавтобусах 24/7

кнопка-замовити
пасажирські перевезення з україни до бельгії

Плюси та мінуси життя в Бельгії

Нижче ми приведемо плюси і мінуси проживання в Бельгії к на наш погляд. Ви можете їх доповнити в коментарях внизу статті.

Плюси

пасажирські перевезення в бельгію Рівень життя. Він у Бельгії високий. Громадяни отримують гідні зарплати, пенсії, соціальну допомогу. Допомога від держави у фінансовій площині доступна практично всі, хто опинився у специфічній життєвій ситуації та не може розраховувати на свої можливості.

пасажирські перевезення в бельгію Медицина. Діє медичне страхування. Медична страховка сприяє покриттю широкого спектру послуг. Бельгійці можуть обрати собі лікаря та лікарню для звернення. Держава дбає про здоров’я громадян.

пасажирські перевезення в бельгію Продукти харчування. Бельгійська кухня славиться якісними продуктами. Бельгія насамперед прославилася завдяки пиву, шоколаду, картоплі фрі.

пасажирські перевезення в бельгію Всюди питна вода. Бельгійці в основному задоволені якістю питної води. Цей аспект гарантує дотримання оптимального питного режиму, а відповідно – міцний імунітет та стійкість до різних захворювань.

пасажирські перевезення в бельгію Менталітет. Бельгійці виявляють терпляче ставлення до мігрантів. Особлива лояльність відзначається стосовно до українців, і це не за рахунок війни у нашій країні, так було і до цього.

пасажирські перевезення в бельгію Вид на проживання. У Бельгії його можна отримати і це не захмарна мрія. Однак для того, щоб бажана мета виявилася досягнутою, від початку перебування в країні потрібно орієнтуватися на особливості чинного законодавства.

пасажирські перевезення в бельгію Робота. Вона тут ціниться і добре оплачується. Якщо Ви кваліфікований фахівець та маєте значний стаж – можете знайти цікаву робочу пропозицію.

пасажирські перевезення в бельгію Також до плюсів сміливо можна віднести якість екології, висока тривалість життя, низький рівень злочинності.

Бронювання місць в комфортних мікроавтобусах 24/7 | Пасажирські перевезення з України до Бельгії

кнопка

Мінуси

бельгія україна перевезення Податки та ціни. В порівнянні з Україною в Бельгії дуже високі податки та дорогі продукти. Будьте готовими, що це стане основною причиною економії.

бельгія україна перевезення Мова. Для зручного життя в Бельгії бажано знати хоча б дві мови серед англійської, німецької, французької чи нідерландської.

бельгія україна перевезення Медична страховка є обов’язковою для всіх жителів Бельгії. Звичайно, саме страховий поліс гарантує захист здоров’я, але при цьому потрібно бути готовими до того, що спочатку доведеться вирішувати бюрократичні питання при отриманні документа та додаткових регулярних витрат.

бельгія україна перевезення Процеси отримання та продовження дозволу на роботу, підприємницької візи або статусу біженця виявляються забюрократизованими. Таким чином, потрібно бути готовими до того, що всі питання, пов’язані з документами, забиратимуть багато часу та сил.

бельгія україна перевезення Не всі мігранти можуть сподіватися на успішний пошук роботи. Для працевлаштування потрібно бути гарним фахівцем.

пасажирські перевезення в бельгію

Ціни та вартість життя в Бельгії

Загальна вартість проживання в Бельгії для двох людей середнім рівнем потреб на один місяць буде складати 1100-1300 Євро, і це не враховуючи вартість житла. Однак не потрібно все це переводити до гривні. Мінімальні зарплати в Бельгії з вирахуваними відсотками стартують від 1800 Євро, тому дві працюючі людини отримують більше 3500 Євро, а витрачають (звісно ж якщо не шикують) 1300!

Ціни на відвідування кафе і ресторан

Харчування в недорогому ресторані 15 Євро

Харчування для 2 осіб, Ресторан середнього рівня, три страви 60-80 Євро

Мак меню в McDonalds або схожему фастфуді 8 Євро

Бельгійське пиво 0,5 л. 3-3.50 Євро

Капучіно – 2.60 Євро

Coca-Cola, 0,33 л. 2.22 Євро

бельгія україна перевезення

Ціни на їжу

Молоко, звичайне, 1 літр 0.9 Євро

Буханка свіжого білого хліба 0,5 кг 1.70 Євро

Рис 1 кг 1.8 Євро

Яйця, упаковка на 12 штук 2.4 Євро

Місцевий сир, 1 кг 12.5 Євро

Курячі грудки, без кісток і без шкіри, 1 кг 9 Євро

Яловича вирізка, червоне мʼясо, 1 кг 15 Євро

Яблука, 1 кг 1.8 Євро

Банани, 1 кг 1.7 Євро

Апельсини, 1 кг 1.9 Євро

Помідори, 1 кг 2.3 Євро

Картопля, 1 кг 1.4 Євро

Цибуля, 1 кг 1.30 Євро

Салат-латук, 1 головка 1 Євро

Вода, 1,5-літрова пляшка від 0.9 Євро

Пляшка вина, середня ціна 7 Євро

Пиво бельгійського виробництва, пляшка об’ємом 0,5 літра 1.5 Євро

Імпортоване пиво, 0,33-літрова пляшка від 1.7 Євро

Пачка цигарок від 6 Євро

Продукти зазвичай купують у супермаркетах Lidl та Colryut (вони дешевші) або в Carrefour та Delhaize (вони дорожчі). Товари із Східної Європи можна придбати у MiniMix чи польських магазинах. Багато магазинів не працюють у неділю, або працюють лише у першій половині дня. Дешеві магазини із змішаним асортиментом — AKTION, ZEEMAN, KRUIDVAT, HEMA.

з україни до бельгії

Пасажирські перевезення з України до Бельгії | Бельгія Україна перевезення

україна бельгія

Транспорт

Єдиноразовий квиток на місцевий транспорт 2.22 Євро

Місячний проїзний 46.86 Євро

Таксі, ціна за 1 км, нормальний тариф близько 2 Євро

Таксі, ціна за 1 годину очікування, нормальний тариф близько 30 Євро

Бензин, 1 літр 2.11 Євро

буси бельгія україна

Комунальні послуги  (за місяць)

Основні комунальні послуги для квартири площею близько 90м2, включаючи електрику, опалення або охолодження, воду і вивіз сміття близько 130 Євро
Передплачений мобільний тариф, ціна за 1 хв, без знижки або спеціальних тарифів, 0.20 Євро
Безлімітний інтернет, 60 Мбіт/с, Кабель / ADSL, 40 Євро

Одяг та взуття

За 75-90 Євро Ви зможете придбати пару джинсів в магазинах брендового одягу
За 30-40 Євро – літню сукню в магазині брендового одягу
Пара кросівок середньої вартості Вам обійдеться у 90 Євро
Пара шкіряного взуття – 125 Євро
Дешевий одяг у Бельгії можна купити у Primark, також можна заглянути у H&M, C&A, ZARA.

Ціни на оренду житла

Квартира, 1 спальня, в центрі міста від 700 Євро
Квартира, 1 спальня, поза центром міста від 500 Євро
Квартира, 3 спальні, в центрі міста від 1100 Євро
Квартира, 3 спальні, поза центром міста від 880 Євро

Пасажирські перевезення з України до Бельгії
Буси Бельгія Україна

кнопка-замовити

Допомога українцям

Тимчасовий захист у Бельгії: де і як реєструватися
Оформити тимчасовий захист в Бельгії не потрібно, а необхідно. Крана пропонує механізм підтримки українських громадян, які були вимушені виїхати з України через військову агресію РФ. Тимчасовий захист необхідний для того, щоб мати можливість звернутися до лікаря, працювати, навчатися. Але, не забувайте, що громадяни нашої країни можуть перебувати на території Бельгії 90 днів відповідно до безвізового режиму. Тому якщо Ви плануєте повернутися до України за місяць-два, можна й нічого не оформляти.

україна

Де оформляється тимчасовий захист?

По приїзду з України до Бельгії з метою оформлення тимчасового захисту потрібно  звернутися до центру реєстрації Brussel Expo, Hall 8, Verregat 1, 1020 Bruxelles. (лінія метро 6, зупинка Heysel. Час роботи: з 8:30 до 17:30)

З 21 березня відкрили онлайн-запис реєстрацію, щоб можна було заздалегідь забронювати на конкретний час та прийти до центру. Посилання: https://register-ukraine.be/uk (сайт працює тільки у Бельгії)

У центрі реєстрації Вам видадуть посвідчення, з яким потім слід звертатися до муніципальної адміністрації уже за місцем проживання. Муніципальна адміністрація видасть посвідчення особи категорії «А» з видом на проживання у Бельгії (Карта А). Карта А надає право офіційно працювати, навчатися, на медичне обслуговування та соціальну підтримку до 4 березня 2023 року, з можливим подальшим продовженням. З картою А українці зможуть подорожувати країнами Європи, як туристи (якщо комусь звісно до подорожей!).

З України до Бельгії | Пасажирські перевезення

кнопка-замовити

Житло у Бельгії: де шукати

Бельгійська влада рекомендує особам, які прибули з України до Бельгії, зупинятися у родичів чи друзів. Для тих хто не має знайомих у Бельгії, можна шукати варіанти розміщення на наступних сайтах:
mapahelp.me,
eu4ua.org,
icanhelp.host,
welcome-ukraine.eu,
ukrainenow.org,
www.ukrainetakeshelter.com,

а також залишати заявки у групі Facebook: “Українців Нідерландів та Бельгії“.

Багато бельгійців готові на деякий час дати притулок у себе українцям, але все ж таки не варто втрачати пильності, не відавати нікому свій паспорт, не йди на ніч одній з незнайомими людьми

Робота в Бельгії: сайти

Шукати роботу в Бельгії можна через службу зайнятості, через знайомих або подати резюме.
Державна служба занятості. Зверніться до служби зайнятості у регіоні, де мешкаєте. У Валлонії, у Фландрії  чи Брюсселі . Там одразу можуть запропонувати роботу або можуть відправити на мовні курси, щоб підтягнути знання мов (французької, нідерландської чи німецької, залежно від регіону).
Пошук роботи через знайомих. З пошуком роботи можуть допомогти знайомі чи друзі, звісно ж, якщо вони у Вас є.
Подати резюме на вакансію самостійно. Якщо Ви володієте французькою, нідерландською, німецькою чи англійською, то можете самостійно відправити резюме до компанії, яка цікавить.

Сайт з вакансіями для іноземців у Бельгії.

Посольство України в Бельгії (м.Брюссель):

30, avenue Albert Lancaster, 1180 Brussels
тел. (32 2) 379 21 00
факс (32 2) 379 21 79
Адреса: 30-32, Av. A.Lancaster, B-1180 Bruxelles, Belgique.
Телефон: (00 322) 379 21 00, (+3223792111, +32476257735 ВИКЛЮЧНО в разі загрози життю чи загибелі громадян України)
Факс: (00 322) 379 21 79
Ел. пошта: emb_be@mfa.gov.ua

Почесне Консульство України у м. Антверпен

Адреса:
“Het Koninlijk Entrepot”, Entrepotkaai 9, B-2000 Antwerpen, Belgium
Телефон: +32 (0) 3 232 66 78
Факс: +32 (0) 3 231 08 22
Ел. пошта: cs@stooplex.be

міжнародні пасажирські перевезення

Пасажирські перевезення з України до Бельгії | Бельгія Україна перевезення

кнопка-замовити
Світ комфортних перевезень

Світ комфортних перевезень

admin

Компанія-перевізник з України до Європи

5 2 голосів
Рейтинг статьи
Підписатися
Сповістити про
guest
3 Коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
ОЛЕКСІЙ
ОЛЕКСІЙ
19.06.2022 16:52

ДЯКУЮ! ЦІКАВА ИНФО, ТА ГАРНА ПОДАЧА! ОБОВ’ЯЗКОВО З ВАМИ ЗВ’ЯЖУСЬ КОЛИ БУДЕ ПОТРЕБА В ПОВЕРНЕННІ… Читати далі »

ТОВ Світ комфортних перевезень
Адмін
Відповісти  ОЛЕКСІЙ

Дякуємо за відгук! Будемо раді Вам допомогти

Ірина
Ірина
16.11.2023 22:48

Дуже корисна інформація. Дякую. Планую їхати до Бельгії у другій половині грудня. Дуже переймаюся, бо… Читати далі »

Німеччина для українців. Перевізники до Німеччини 2023: Відкриваємо Нові Горизонти

Німеччина завжди була однією з найпопулярніших країн для українців, які мріють про краще майбутнє за кордоном. Ця країна приваблює своєю стабільністю, високим рівнем життя та безмежними можливостями. І якщо ви вже плануєте свою подорож до Німеччини, то важливо знати...

Як не стати жертвою шахраїв, бронюючи пасажирські перевезення Україна-Нідерланди, Україна-Німеччина, Україна-Бельгія у приватних перевізників

Як не стати жертвою шахраїв, бронюючи пасажирські перевезення Україна – Бельгія, Україна – Німеччина, Україна – Нідерланди у приватних перевізників

Відмова на повторний в’їзд до Польщі: що робити при виникненні проблеми повторного перетину кордону з України до Польщі

Відмова на повторний в’їзд до Польщі: що робити при виникненні проблеми повторного перетину кордону з України до Польщі

3 кроки якщо втрачено документи у Європі

Основним документом спокійного проживання у Європі звичайно ж є закордонний паспорт і для тих, хто переїхав у будь-яку з країн Європи його наявність важлива як ніколи. Однак поїздка за кордон – це, насамперед, не коротка поїздка, а перебування в новій не звичній країні тягне за собою втому та стрес організму, тому іноді все ж таки трапляються неприємності, і документи можна втратити.

Українські біженці в Європі: нові правила перебування з червня 2022 року

Українські біженці: ситуація в Європі. На даний час Європа намагається врегулювати кількість українських переселенців. Повномасштабне військове вторгнення росії в Україну триває більше 3-х місяців. За даними різних офіційних джерел у цей період Україну залишили більше 5 млн. громадян, з яких понад 3 млн. – біженці. Значна кількість біженців з України спричинила деякі обмеження та зміни в правилах перебування в деяких країнах ЄС, які почали запроваджуватися з початку літа.

Пасажирські перевезення Голландія Україна. Нідерланди для українських біженців в нинішніх реаліях: допомога, житло, робота. 7 плюсів проживання в Нідерландах.

Пасажирські перевезення Голландія Україна. Нідерланди для українських біженців в нинішніх реаліях: допомога, житло, робота. 7 плюсів проживання в Нідерландах.

Перевізник в Німеччину № 1 – ТОВ Світ комфортних перевезень. Допомога українським біженцям у Німеччині. Ціни та вартість життя в Німеччині

Перевізник в Німеччину – ТОВ Світ комфортних перевезень. Допомога українським біженцям у Німеччині. Ціни та вартість життя в Німеччині 2022

Перевезення пасажирів за маршрутом Україна Бельгія компанією Світ комфортних перевезень в умовах 3-го місяця війни

Пасажирські перевезення за маршрутом Україна Бельгія компанією Світ комфортних перевезень в умовах 3-го місяця війни

Пасажирські перевезення в Бельгію 2022. Визначні місця та пам’ятки культури, які необхідно відвідати, будучи в Бельгії

Пасажирські перевезення в Бельгію 2022. Визначні місця та пам’ятки культури, які необхідно відвідати, будучи в Бельгії

Міжнародні пасажирські перевезення 2022. Світ комфортних перевезень – перевізник №1 до Німеччини , Нідерландів та Бельгії.

Міжнародні пасажирські перевезення 2022. Світ комфортних перевезень – перевізник №1 до Німеччини , Нідерландів та Бельгії.

Ми використовуємо файли cookie для найкращого представлення нашого сайту. Продовжуючи використання цього сайту, Ви погоджуєтеся з використанням cookie-файлів.
Прийняти
Политика конфиденциальности